Турските сериали, които предстои да гледаме в България (2 част)

След като през лятото на изминалата 2013 г. публикувахме статия, в която изредихме турските заглавия, които са закупени у нас, то тя постигна невиждани до този момент резултати и показвания, превръщайки се в най-четената публикация от създаването на блога досега, надхвърляйки 20 000 четения.
Интересното е, че статията "Турските сериали, които предстои да гледаме в България" все още е лидер сред всички над 600 публикувани до този момент, като почти всеки ден е най-четената такава. Именно заради този меко казано фурор, екипът ни реши да актуализира информацията в нея с нова, по-нова, пикантна и интересна, добавяйки нови заглавия към списъка.

Четвърти сезон на "Великолепният век" (Muhteşem Yüzyıl):
Последният четвърти сезон от най-успешната турска историческа продукция, в който главната женска роля вече се изпълнява от Вахиде Гьордюм, поради напускането на предишната Мерием Узерли, поприключващ в южната ни съседка, е закупен и в момента се излъчва и дублира от ТВ7. Интересното и може би похвално е, че до момента телевизията е правила много малко паузи в излъчването му, като както виждате, въпреки, че все още се излъчва в Турция, 4 сезон от "Великолепният век" започна веднага след края на 3. 

"Ифет" (Iffet): 
След като преди около година и половина, през есента на 2012 г. Диема Фемили гръмко обяви старта на двете нови турски продукции, делящи си prime-time-а й - "Ифет" и "Огнено сърце", и след усилена PR и билборд реклама, то реално стартира само единия от тях - "Огнено сърце", който отдавна приключи и в момента се излъчва неговото първо повторение. През лятото на изминалата 2013 г., Диема Фемили отново обяви старта на "Ифет", като този път се очакваше, че продукцията с Дениз Чакър от "Листопад" и "Великолепният век" ще стартира. За втори пореден път това така и не се случи, като все още феновете тръпнат в очакване да видят отново на екран любимата си Ферхунде и Шах султан, този път партнирайки си с Ибрахим Челиккол. След запитване към Диема Фемили кога ще започне "Ифет", медията отговори, че не предвижда скорошен старт. Дали правата му за излъчване ще изтекат, докато Диема Фемили се бави или третия път ще се окаже успешен предстои да разберем. 

"Приливи и отливи" (Medcezir):
От доста време се носят слухове, че в България е закупен и в момента се дублира най-новият сериал на тийн-звездата по цял свят Чаатай Улусой от "Огледален свят" - "Приливи и отливи", който в момента все още се излъчва в Турция и постига завидни рейтинг-данни. В него идолът на младото поколение си партнира със звездата , изиграла отрицателната роля в "Сезони на любовта" (Lale Devri) Серенай Саръкая, като зрителите моментално харесаха новосформиралата се екранна двойка. Според сигурни източници, "Приливи и отливи" е закупен от bTV Media Group и предстои да бъде излъчен в близките няколко месеца. При получаване на официална информация ще информираме. 

"Госпожа Дила" (Dila Hanım):
Друга ново-закупена турска продукция, предизвикала огромен интерес в Турция, но в момента е със спадащи рейтинги е "Госпожа Дила" (Dila Hanım), която е със звездното участие на любимецът от "Любов назаем", "Памуковата принцеса" и "Времето лети" Еркан Петеккая, според последна информация е закупен от Nova Broadcasting Group и ще се излъчи в ефира на Диема Фемили. В момента в Турция "Госпожа Дила" се излъчва по ShowTV, като последния към този момент излъчен епизод е 58. Освен Еркан Петеккая, позната на зрителите актриса е Хюля Дакар от "Голямата лъжа". 

"Отмъщението" (Intikam):
От скоро се носят слухове, че турската адаптация на превърналия се в хит американски сериал "Отмъщението" (Revenge), носеща същото име е закупена в България. Тъй като Nova Broadcasting Group има ексклузивен договор с KanalD, която излъчи сериала през последните месеци, то предполагаемата медия е именно втората по големина такава у нас. В "Отмъщението" (Intikam) главната роля е поверена на мега-звездата Берен Саат ("Забраненият плод", "Щастливи заедно" и "Пепел от рози"), а отрицателната роля - на Арзу Гамзе Калънч ("Огнено сърце" и "Опасна красота"). Възможно е обаче криминалната мелодрама да бъде закупена и от БТВ, както се случи със "Север-Юг", за който се носеха слухове, че е закупен от НоваТВ, но в крайна сметка се излъчва по конкурентната телевизия. Везните обаче клонят към НоваТВ, тъй като тя излъчи оригинала на сериала през зимата на 2012-2013 г. и лятото на 2013 г. 

"20 минути" (20 dakika):
Въпреки, че не постигна очакваните резултати, една от последните продукции, в която участие като главна роля взе любимката на зрителите от "Гордата Аси", "Под липите" и "Огнено сърце" Туба Бююкюстюн, присъства в списъка със закупените към този момент турски продукции. Криминалната сага, в която участие взима Гюнай Караджаолу от "Огнено сърце" според последна информация е закупена от bTV Media Group, тъй като медията има ексклузивен договор с телевизията, излъчила сериала в Турция StarTV. Възможно е обаче, тъй като Туба е любимка на Nova Broadcasting Group, медията да направи всичко възможно, за да я покаже за четвърти пореден път в ефира на някоя от телевизиите си (главно НоваТВ и Диема Фемили). "20 минути" се състои от 1 сезон и 25 оригинални епизода.

"Загуба" (Kayip):
Друга ново-закупена турска продукция е "Загуба" (Kayip), в която участват известни и обичани от аудиторията актьори в главни роли. Протагонистът е Мете Хорозолулу от "Времето лети", а протагонистка е известната и любима на младата аудитория актриса от "Мечтатели" и "Мълчаливите" Аслъ Енвер. В сериала участва и известния от "Пепел от рози" Каан Ташанер. И тази криминална продукция не постига очаквания успех в Турция, показвайки едва 18 оригинални епизода побрани в 1 сезон. Въпреки, че спира, феновете му и до днес недоволстват, че вече не мога да гледат любимата си продукция. Излъчил се е по KanalD и въпреки, че Nova Broadcasting Group разполага с договор с тази телевизия, то заради участието на Аслъ Енвер по-вероятно е БТВ да е закупила сериала. 

"Чучулигата" (Calikusu), 2013:
Съвременната адаптация на 7-серийния мини-сериал "Чучулигата" от 1996 г., която в момента все още се излъчва в Турция по KanalD също е сред закупените в България продукции от южната ни съседка. В нея участие взимат популярните и любими на зрителите актьори Фахрие Евджен от "Листопад" и Бурак Йозчивит от "Малки тайни" и "Великолепният век", като към момента са излъчени 20 оригинални епизода в 1 сезон. Предполагаемата медия, закупила съвременната версия на класиката "Чучулигата" е Nova Broadcasting Group, но е възможно и ТВ7 да е българската телевизия, която ще излъчи продукцията. 

"Справедливостта на Кара" (Karadayi):
След като през изминалата година ТВ7 стартира излъчването на най-новия турски сериал в ефира си "Справедливостта на Кара", който постигна лоши резултати, естествено заради безобразното си разписание - всяка делнична вечер, между 23.00 и 00.00 часа, то през зимния сезон медията излъчи неговото продължение в по-приемлив часови слот - между 21.30 и 22.30 часа. Поради старта на "Къртицата 2: Разтърсване" обаче, той за втори пореден път бе спрян, въпреки, че са закупени достатъчно епизоди за продължаването му. Най-вероятно феновете на турските продукции ще могат отново да се радват на любимците си Бергюзар Корел и Кенан Имирзалъолу през летния сезон, замествайки приключващия "Великолепният век". 

"Момичето с червения шал" (Al Yazmalim):
Най-новата турска продукция и третата за ефира на ТВ7 започва в края на този месец, излъчвайки се всеки делничен ден, между 16.00 и 17.00 часа, замествайки повторенията на "Великолепният век". В "Момичето с червения шал" (неофициално заглавие) главните роли са поверени на добре познатите ни от "Ангели пазители", "Великолепният век" и "Езел" Йозге Йозпиринчи, Сечкън Йоздемир и Баръш Фалай. Продукцията се състои от общо 37 оригинални епизода и 1 сезон. Приключи през 2012 г. по турската ATV. 

Това са най-известните към този момент закупени у нас турски продукции. Естествено, има още много, като ако искате да научите за точно определена продукция, задайте въпросите си под формата на коментари!

27 коментара:

Анонимен каза...

мане направо ще падна от смях , тия нашите тв така са се набулбукали,че не е истина и продължават,вместто да си дават оригиналните сериали те ще ми дават някакви фалшиви реймики на известни сериали,долу турските сериали от ефир!!!

Анонимен каза...

A koga shte bade izla4van seriala s leilq ot listopad i heirie ot listopad.

Mobogenie.com каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Анонимен каза...

Какво стана със 7 Сезон на Опасни Улици по БТВ

Анонимен каза...

zdraveite,ot 5 mai zapo4va prilivi i otlivi ot 20.00 po btv
zamestva parvi sezon na sever ug

Анонимен каза...

Извинявайте, но имате много грешки в статията. Първо на първо Kayip - Загуба, не е абсолютно никакъв римейк на американския сериал Lost. Това от къде ви хрумна не знам? Историята е изцяло авторска, ето трейлър - https://www.youtube.com/watch?v=MhXhnBsFGao

И първите 15 минути на първи епизод, накрая на който има още един трейлър - https://www.youtube.com/watch?v=uLIQoLHtGLg

Както се вижда от тях историята няма абсолютно нищо общо с Изгубени - Lost. Ако се бяхте поразровили за малко повече информация относно този сериал, щеше да ви стане ясно, и че е от създателите на "Времето лети". Продуцентите, режисьорите, операторите, монтажистите и част от актьорите, който правеха и участваха във "Времето лети", са част и от този сериал. Сериала наистина не се радваше на огромни рейтинги, но в никакъв случай не беше провал! Даже напротив, той е един от най-добре направените и различни сериали. Наистина много различен турски сериал, създателите му вдигната летвата изключително високо с него. Това което го свали по-рано от екран беше несправедливата и манипулирана рейтинг система. Дори след приключването му няма ден в който феновете му да не протестират срещу решението на телевизията.
Мете Хорозоолу пък изобщо не участва в "20 Минути". Може би го бъркате с Илкер Аксум. Именно той партнира на Туба Бююкюстюн в този сериал.
Наистина ще е хубаво да видим някой от тези сериали в България. Всъщност от къде имате информация, че точно тези сериали са закупени? Лично от телевизиите ли имате тази информация или са просто догадки?

Админ каза...

До 1 коментар:
Здравейте,
Наистина турците си помислиха, че чрез вече добре изградени истории и само нов актьорски състав и ако можем да се изразим по този начин "потурчване" ще постигнат голям успех. Като се замислиш, какъв е смисъла от адаптациите - просто виждаш различни актьори, пресъздаващи еднакви истории. Естествено, че винаги оригиналите са много по-успешни. Почти всички турски адаптации на американски заглавия са пълни провали (естествено, започвайки добре, с първоначален интерес).
Леки и успешни дни! :)

До 2 коментар:
Здравейте,
Бихте ли споделили заглавието на този сериал, в който участие взимат Гьокче Бахадар и Гювен Хокна, за да отговорим на въпроса Ви?
Леки и успешни дни! :)

До 4 коментар:
Здравейте,
Нямаме информация какво се случва с "Опасни улици", но за съжаление, до колкото знаем, продукцията повече няма да се излъчва в България.
Леки и успешни дни! :)

До 5 коментар:
Здравейте,
Бихте ли посочили източника си на информация, за да сме сигурни в достоверността на информацията?
Леки и успешни дни! :)

До 6 коментар:
Здравейте,
Благодарим за поправките, грешките са коригирани. Наистина двамата актьори - Мете Хорозоулу и Илкер Аксум много си приличат, за това е станало объркването. Иначе информациите за различните заглавия получаваме от няколко различни източници или на база от това, което в момента се излъчва в ефир, тъй като както може би знаете, сериалите се закупуват в пакет.
Леки и успешни дни! :)

Анонимен каза...

И ,,Приливи и отливи'' е адаптация на The O.C , но въпреки това си държи второ място по гледаемост, тоест не е провал...но при него си я има Едже Йоренч, която е сценаристка на едни от най-гледаните турски сериали като Листопад, Забранения плод, Мелодията на сърцето и т.н, а има ли я нея, то това означава, че сериала ще има и успех.Аз лично съм гледал американската версия, сега гледам и турската...и наистина, турската ми харесва много повече от американската(ЛИЧНО МНЕНИЕ).

Анонимен каза...

Относно един от коментарите-на 5 май започва Приливи и отливи силно се съмнявам,понеже от доста време се говори,че Пътят на Емир ще замести Север-юг.Имате ли сигурна информация,че Приливи и отливи е закупен в България,нали 1 сезон не е приключил...

Анонимен каза...

gospodi moi vie ste se pobarkali s tova tyrsko.

Анонимен каза...

Ako e taka horata shte izgledat sever jug po internet

Анонимен каза...

Здравейте, лично мен тези новини ме зарадваха,но и малко ме свариха в недоумение. Да,говори се,че Загуба е доста добър сериал, но дали наистина е купен от България? Все пак той е само 18 епизода.. от всяка медия ще предпочетат да закупят сериал с поне 30-40 епизода,за да се задържи сериала повече време в ефир,нали и за това се дават парите все пак. Друго,което ми се струва малко нереално е сдобиването,ако мога така да го нарека със сериала Чучулигата. Аз съм му фен и го следя, да сериала е доста добър и сполучлив, но лично на мен ми се струва нереално да се закупи от България, първо защото същия е още в ефир, днес ще се излъчи 25 епизод по Канал Д, и второ - в него не участват толкова много познати лица,както в останалите продукции. Радвам се за закупуването на Интикам - Берен Саат отново показа,че си струва да играе само стойностни персонажи, продукцията имаше огромен успех в съседката ни. Много искам да стартира Иффет - сериала наистина е добър, следях го,докато вървеше в Турция, Дениз Чакър се представи много добре там. Още нещо ми се струва безсмислено - не вярвам Пътя на Емир да стартира. Дори епизодите да са закупени в пакет с останалите серии на Фериха, надали БТВ ще направи риска да го излъчи. Става въпрос за 8-9-10 епизода, от които няма никакъв смисъл, а и продукцията е спряна, понеже Чаатай Улусой бе замесен тогава в заговор за наркотици и от ШОУ ТВ му резнаха кранчето.. Като цяло най-вече се радвам за Чучулигата, Интикам и 20 минути - и трите продукции показаха доста добри резултати,противно на очакванията на голяма част от аудиторията.
А знае ли се дали 3 последен сезон на Времето лети е закупен от БТВ ?

Анонимен каза...

Приливи и отливи е закупен от БТВ.И ще стартира през 2015.

Анонимен каза...

"Загуба" е само 18 епизода да, но не виждам причина да не го закупят. Той така или иначе е бил планиран за един сезон. Дали 18, 20 или 25 епизода какво значение има, като се нарежат на по 40-45 мин. Така сериала ще стане близо 30-40 епизода. И без това хората у нас се измориха да гледат прекалено дълги турски сериали. Такива бол, има ги даже и в повече. Би било хубаво телевизиите в България, да обръщат повече внимание на качеството отколкото на количеството на епизодите. Както и да не се обръща толкова внимание на това какъв е бил рейтинга на даден сериал в Турция, защото тук той не може, а почти 90% съм сигурен, че ще е различен.
Не знам дали представители на телевизиите четат тук, но ще си позволя да го напиша - Купете Kayip (Зсгуба) и няма да съжалявате. Един от най-добрите турски сериали който лично аз съм гледал. Изключително различен от останалите турски сериали, даже ако не знаех, че е турски или не бяха кадрите от Истанбул, спокойно може да мине и за западен. А това, че е само 18 епизода донякъде е само в негов плюс, няма го например онова досадно разтягане на локуми.
Колкото до останалите сериали, освен "20 Минути" останалите дали ще ги закупят изобщо не ме интересува. Нищо лично към феновете на тазгодишната екранизация на "Чучулигата", но сериала е пълен провал. Защо изобщо стой името на Решат Нури се чудя, сценаристите му съсипаха романа.

Анонимен каза...

Не ме размивайте, "Интикам" имал огромен успех ха, ха. Как пък не?!
Първи сезон може и да е бил що годе гледан, но вторият не беше. Те и затова го спряха по-рано иначе щеше да се излъчва до юни. Да до юни, така се твърдеше. А и Берен Саат колкото и да ми я хвалят, то тук направи една от най-слабите си роли. Не че е кой знае каква актриса, но във "Пепел от рози" например играта й беше що годе добра. Тук непрекъснато показваше абсолютно еднаква игра, еднакъв тон на гласа, никаква емоция, еднакви мимики. Въобще слаба работа.
Моля сега фенките й да не ми скачат, това е лично мнение. Не всеки е длъжен да я харесва, все пак не съм я обидил, нали? ;)

Анонимен каза...

Пуснете най-накрая 'Иффет'!!!!! Всички го очакваме с нетърпение!!!!!!!

Анонимен каза...

Да наистина! Не разбирам защо постоянно се въртят повторения на отдавна изгледани и предъвкани сериали като 'Мелодията на сърцето', 'Огнено сърце', 'Любов и наказание', които всеки знае наизуст, вместо да пуснете нов и обещаващ такъв висок рейтинг сериал като "Иффет"!

Анонимен каза...

а кои латино сериали предстоят да гледаме в БГ ? :)

Анонимен каза...

Преди време писахте, че е закупен втори сезон на Другите отчаяни съпруги. Очакваше се да почне през септември. Какво стана със сериала, що го излъчат ли изобщо?

Анонимен каза...

Защо пишете "пуснете, пуснете"? Не знаете ли, че от хората от блога не зависи какво и кога ще върви по телевизията?! Те просто информират за това какво предстои да бъде излъчено в България.

Анонимен каза...

Очевидно е, че това не е обръщение към хората от блога, а към медиите като Диема Фемили, които трябва да се възползват от възможността да чуят желанията на зрителите в тези форуми.

Анонимен каза...

Очевидно е, че това не е обръщение към хората от блога, а към медиите като Диема Фемили, които трябва да се възползват от възможността да чуят желанията на зрителите в тези форуми.

Ами да се обърнат към тях. Всички телевизии до един имат фейсбук профили, ако им напишат там "Пуснете.... пуснете... " има по-голям шанс да го видят и да им отговорят.

Анонимен каза...

Клонинг например.

Анонимен каза...

Май най-накрая ще го пуснат-'Иффет' от 1 юли по Диема фемили!!! Отдавна чаках такъв хубав сериал!

Анонимен каза...

izinete no mnogo iskam da znam priliv i otliv naistinali moje bi tazi esen shte startira po btv tozi film go chakam edvam edvam da izleze edna seriq v internet a sega trqbva da chakam da izeze i po btv iskam sigurna informathiq molq vi ako se razbere tozchna dara vednaga ni suobshtete obicham tozi serial dori i samo 1 sezon da dadat pak shte go gledam molq vi



Анонимен каза...

moje li da znam tochno koga shte pochne priliv i otliv

Анонимен каза...

e haidede pusnete nai setne prilivi i otlivi tova e nai ochakaviniq serial sushto vsqka edna seriaq chakam da izleze a sega trqbva da chakam da go pusnat aide veche da go puskat nai qkiqt serial kolko trqqbva da chakame?????????????????????????????????????????

Предоставено от Blogger.